Zakaj je dizelski agregat najboljša izbira za industrijo


Dizelski agregat je vsekakor pomemben pomočnik sodobnega sveta. V primeru izpada električnega omrežja ali na krajih, kjer ni električnega omrežja, ta zanesljiva, vzdržljiva in učinkovita naprava omogoča nemoteno delovanje elektrike. V nadaljevanju vam bomo predstavili električni in dizelski agregat, ter katere prednosti prinaša za industrijo.

Električni agregat – priročen in vsestranski

Električni agregat je naprava, ki omogoča nemoteno delovanje električnih sistemov, tudi kadar primanjkuje ali je morda cena električne energije previsoka. Prav tako so uporabni za reševanje drugih energetskih izzivov. Glede na vaše potrebe lahko izbirate med različnimi vrstami električnih agregatov. Na voljo so kompaktni in prenosni agregati, ki so primerni za potovanja, izlete ali uporabo na območjih brez električnega omrežja. Za tiste, ki cenijo tišino, so na voljo tudi tihi prenosni agregati, ki ne bodo motili okolice. Tako lahko vedno zagotovite zanesljiv vir električne energije, ne glede na to, kam se odpravite. Električni agregati se uporabljajo na plovilih, v kampih, avtodomih in drugod. Pri izbiri agregata je pomembno, da se odločite za kakovostno in varno napravo, saj slabo izdelani električni agregati lahko povzročijo nesrečo ali celo eksplozijo ob nepravilni uporabi.

Dizelski agregat –neverjetna zmogljivost z nizko porabo goriva

Dizelski agregat je običajno opremljen s 4-taktnim motorjem z direktnim vbrizgom, kar pomeni, da je primeren za visoke obremenitve. Dizel motorji so predvsem znani po nizki porabi goriva, hitrem zagonu in sposobnosti hitrega prevzemanja obremenitve. Za zagon je dizel agregat navadno opremljen z svinčenim akumulatorjem. Toploto odvaja s pomočjo ventilatorja, ki je običajno zasnovan za delovanje pri temperaturah do 50 stopinj celzija. Dizelski agregat vključuje izpušni sistem, ki ga je mogoče nadgraditi z dodatno zvočno izolacijo izpuha. Vgrajen agregat je pogosto trofazen in sinhron, ter ima samodejno regulacijo in filtracijo. Motor in agregat sta povezana s sistemom prilagodljivih spojk in tesnil. Podnožje agregata je običajno izdelano iz varjene pločevine. Dizelski agregat so priporočljivi za dolgotrajna in zahtevna opravila.

Prednosti dizelskih agregatov

Učinkovit pri porabi goriva
Dizelski agregat ima najboljši izkoristek goriva. Dizelski motor proizvajajo večji odstotek energije, ki v mehansko energijo, zaradi česar je tako učinkovitejši od bencinskih motorjev. To pomeni, da lahko dizelski agregat proizvede več energije z manjšo porabo goriva, kar je dolgoročno stroškovno bolj učinkovito.
Zanesljivost
Dizelski agregat je znan po zanesljivosti. Zasnovan je tako, da lahko prenese velike obremenitve in deluje neprekinjeno dlje časa brez, da bi se pregrel. Zaradi tega je idealen za ustanove, kot so bolnišnice, podatkovni centri in industrijski obrati, kjer je stalna oskrba z električno energijo izredno pomembna.
Vzdržljivost
Dizelski agregat je narejen tako, da njihova življenjska doba ni vprašljiva. Motorji in komponente so izdelani iz robustnih materialov in zasnovani tako, da prenesejo tudi težje pogoje delovanja. S pravilnim vzdrževanjem dizelski agregat lahko služi desetletja.
Takojšnja pomoč
Dizelski agregat lahko zagotovi pomoč takoj, zaradi česar je popoln za uporabo v izrednih razmerah. Hiter odzivni čas je ključnega pomena za bolnišnice, telekomunikacijska omrežja in enote za ukrepanje v sili.
Visok navor
Dizelski motorji so znani po visokem navoru, kar pomeni, da lahko prenesejo velike obremenitve in z lahkoto zaženejo veliko  opremo, ki zahteva precejšno moč, kot recimo na gradbišču ali industrijskih obratih.

Kje potrebujemo dizelski agregat

Industrijski in komercialni obrati

Dizelski agregat se običajno uporablja v različnih industrijskih in komercialnih okoljih, kjer je zanesljivo napajanje z elektriko bistvenega pomena. Dizelski agregat zagotavlja rezervno napajanje med izpadi in s tem nemoteno nadaljevanje »kritičnih« procesov.

Območja izven električnega omrežja

Dizelski agregat nam kako pride prav na oddaljenih območjih z omejenim dostopom ali območjih zunaj električnega omrežja.

Napajanje v sili in stanju pripravljenosti

Nujne službe, kot so bolnišnice, gasilska združenja in policijske postaje, so odvisne od dizelskih generatorjev za vzdrževanje električne energije med naravnimi nesrečami, izpadi elektrike ali drugimi izrednimi dogodki. Dizelski agregat zagotavlja neprekinjeno delovanje komunikacijskih sistemov.

Gradbeništvo

Gradbišča pogosto potrebujejo začasen in robusten vir energije za delovanje težkih strojev, orodij in objektov na gradbišču. Dizelski agregat je zelo priljubljena izbira zaradi svoje prenosljivosti in prednosti, ki jih zagotavlja izjemna moč aparata.

Bistvene značilnosti dobrega dizelskega agregata

Ko se odločate za nakup agregata vam svetujemo, da preverite naslednje lastnosti.

– Kakovost motorja. Zanesljiv dizelski agregat mora imeti visokokakovosten motor priznanega proizvajalca. Zgrajen mora biti tako, da prenese velike obremenitve in nudi dolgo življenjsko dobo.
– Izkoristek goriva. Odločite se za dizelski agregat z dobrim izkoristkom goriva, saj boste s tem zmanjšali operativne stroške. Poraba goriva vpliva na višino stroška, zato vam lahko dizelski agregat, ki ima dober izkoristek gradiva, sčasoma prihrani denar.
Robustna konstrukcija. Dizelski agregat mora biti zgrajen tako, da prenese težke okoljske pogoje, kot so ekstremne temperature, vlaga in vibracije. Vzdržljivo ohišje in trden okvir sta namreč bistvenega pomena za dolgo življenjsko dobo.
Hrup in glasnost. Agregat je lahko zelo glasen, zato je pomembno, da ima funkcije za nadzor hrupa, kot so akustična ohišja ali dušilci zvoka, zlasti če se bo dizelski agregat uporabljal v stanovanjskem območju.
Sistem za spremljanje goriva. Dober dizelski agregat bi moral imeti sistem za nadzor goriva, ki spremlja porabo goriva in obvesti uporabnika, da je čas za ponovno polnjenje.
Samodejni sistem za zagon in ustavitev. Sistem za samodejni zagon in ustavitev z zmožnostjo daljinskega nadzora lahko zagotovi, da se agregat zažene takoj, ko pride do izpada električne energije, in se izklopi, ko je električna energija ponovno vzpostavljena, tudi če ni nikogar ni blizu.

Podjetje Genset je specializirno za izdelavo dizelskih agregatov z močjo do 1.000 kW, ki so primerni za industrijo, gradbeništvo, ladjedelništvo, kmetijstvo in vojaško uporabo.

dizelski agregat

Recent Posts