NAZAJ NA PRVO STRAN
NAZAJ NA PRVO STRAN

Evropsko srečanje na temo blockchain tehnologije

Na sejmu Feel the Future 2.0 bo med osrednjimi temami blockchain tehnologija in njena vloga pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja. V ta namen 19. oktobra, s pričetkom ob 11. uri, gostimo posebno evropsko srečanje, ki bo združilo tuje in domače odločevalce ter najpomembnejše akterje.

Blockchain tehnologija je trenutno ena izmed najbolj disruptivnih sil, saj povzroča digitalno transformacijo v zasebnem in javnem sektorju oziroma v gospodarstvu nasploh. Je tehnologija, ki ima moč nasloviti in rešiti kompleksne družbene in ekonomske probleme, kar s prihajajočim srečanjem potrjuje tudi Evropska unija.

Razsežnosti blockchain tehnologije
Blockchain tehnologija je bila primarno namenjena shranjevanju in sledenju transakcijam s kripto valutami, v zadnjih letih pa so postale očitne tudi druge možnosti rabe in implementacije. Nekatere izmed njih podpirajo trajnostne cilje, kot so zmanjšanje odpadkov hrane, podpora trajnostni proizvodnji, trajnostni obdelavi informacij v poslovnem okolju, zagotavljanju trajnostnih informacij potrošnikom ter zagotovitvi zakonitih identitet in finančnih storitev najrevnejšim in beguncem. Blockchain tehnologija je vzvod, ki lahko združi in regulira vse deležnike, vključene v verigo proizvodnje – od proizvajalcev, posrednikov in končnega potrošnika ter seveda vlade. Zaradi mednarodne narave te verige sta nujno potrebni medsebojna komunikacija in sodelovanje.

EU Blockchain Meetup na Feel the Future 2.0
Petkovo srečanje bo ponudilo priložnost za učenje in interakcijo med oblikovalci zakonodaje in njihovimi deležniki ter drugimi relevantnimi akterji. Beseda bo tekla o možnostih prihodnje aplikacije blockchain tehnologije in spoznanjih, ki smo jih že dognali. Dogodek spodbuja oblikovanje globalnega partnerstva z vključitvijo večjega števila deležnikov, ki zasledujejo cilje trajnostnega razvoja. V sklopu srečanja bodo predstavljeni tudi primeri inovativne prakse podjetnikov in start-upov, ki že zdaj razvijajo trajnostne rešitve z uporabo blockchain tehnologije.

Pridružite se konstruktivni diskusiji in prispevajte k oblikovanje poslovnega in zakonodajnega okvirja, ki bo s pomočjo blockchain tehnologije spodbudil še bolj trajnosten in podjetjem prijazen razvoj.

Share facebook
OSTALI ČLANKI