Garderobne omare prihodnosti – funkcionalne in v stilu


Garderobne omare so nadvse priročen kos pohištva v domu vsakega posameznika. So namreč nujna oprema vseh, ki si želijo preglednosti in dobre organizacije. Velika izbira garderobnih omar vas čaka tudi na spletni strani salona pohištva Furnitura, kjer pri ponudbi pohištva stopajo v korak s časom. Napredno namreč ni rezervirano zgolj za tehnologijo, temveč se z njim srečujemo tudi pri pohištvu, ki opremlja naš dom.

garderobne omare

Današnji način življenja namreč vpliva tudi na ureditev notranjih prostorov, ki naj bi bila funkcionalna in pregledna, hkrati pa prefinjena in estetsko dovršena. Minimalizem je nadomestil kič, trendi pa se vračajo nazaj k naravi. Kakšne garderobne omare torej danes že srečamo v salonih pohištva in kakšne dovršene dizajnerske ideje še lahko pričakujemo?

Izognite se težavam nepregledne garderobne omare

Garderobna omara v vaši spalnici je osnovni kos pohištva, namenjen shranjevanju oblačil. Vendar pa garderobne omare zaznamuje nekakšen misterij, zaradi katerega so pogosto premajhne, natlačene in popolnoma nepregledne. K prenatrpanosti še dodatno prispeva dejstvo, da te omare uporabljamo vsakodnevno. Vanje odlagamo stvari, ki morda tja niti ne sodijo, nato pa vsakih nekaj tednov izvajamo generalno čiščenje in se ob tem jezimo. Vprašanje, ki si ga moramo pri nakupu garderobne omare zato zastaviti, je, kako prekiniti ta začarani krog neurejenosti.

Izbira garderobne omare mora biti zato skrbno zasnovan projekt, ki bo v vaš dom vnesel urejenost in eleganco. Časi, ko so ljudje imeli le nekaj kosov oblačil, par ali dva čevljev ter zimsko jakno, so že zdavnaj minili. Danes imamo ljudje cele kupe oblačil ter ostale predmete in nakit, ki dopolnijo našo zunanjo podobo. Temu so se prilagodile tudi omare, ki so danes veliko bolj prostorne, imajo več polic, dodani pa so jim tudi predalniki, ki celotno omaro naredijo še bolj funkcionalno in pregledno. Garderobno omaro zato v prvi vrsti prilagodite količini stvari, ki jih boste vanjo pospravili. Tako bo čisto vsako oblačilo dobilo svoje mesto na polici, vam pa bo prihranjenih kar nekaj dragocenih živcev in časa. Neprestano iskanje čudežno izginulih oblačil in pospravljanje namreč nikomur nista v zadovoljstvo.

Eleganca in prostornost

Ugotovili smo že, da so današnje garderobne omare veliko bolj prostorne in imajo bolj premišljeno zasnovano notranjost. Na zunaj elegantne in kraljeve, znotraj pa preproste in ustvarjene za prijazno uporabo. To pa naj bo hkrati tudi vodilo, ko se odločate za njen nakup. Garderobna omara vas mora prevzeti že takoj, ko jo odprete. En sam pogled v njeno notranjost vam mora ponuditi idejo, kako si boste v njej uredili in organizirali stvari.

Čisto vsaka omara, pa naj bo še tako moderna, pač ni za vsakega. Za tiste, ki večino svojih oblačil shranjujejo na obešalnikih, je primerna garderobna omara opremljena z drogom za njihovo obešanje. Za tiste, ki oblačila raje zlagate, poleg tega pa v omaro pospravljate tudi druge predmete, so bolj primerne tiste z večjim številom polic. Kot zelo praktična inovacija so se izkazale izvlečne police, ki vam še dodatno olajšajo iskanje oblačil. Ker po oblačilih ne boste več brskali, boste veliko lažje ohranjali red.

garderobne omare 1

Ljudje vedno pogosteje izberejo garderobne omare, ki vsebujejo predalnik. Ta namreč nudi še dodaten prostor, namenjen predvsem shranjevanju stvari, za katere drugače nikoli ne najdemo pravega prostora. V predalih vaše nove omare bodo sedaj kraljevali spodnje perilo, nogavice, modni dodatki in ostale malenkosti. Večina današnjih garderobnih omar omogoča tudi nakup ustreznih notranjih polic in predalov, s čimer si lahko popolnoma po svojih željah prerazporedite njeno notranjost.

Trendi zapovedujejo usklajenost in lahkotnost uporabe

Garderobna omara naj bo stilsko usklajena z ostalim pohištvom vaše spalnice. Sodobni notranji dizajn namreč zapoveduje skladno zaokroženost celotnega prostora. Dizajn, oblike, barve in materiali naj bi bili med seboj povezani in tako tvorijo smiselno in estetsko dovršeno celoto. Če se vaša spalnica ponaša z udarnim orehovim lesom, potem naj bo tudi vaša omara takšna – pri izbiri si lahko dovolite tudi nekaj drznosti in se odločite za omaro nekoliko bolj ostrih linij, les pa kombinirajte s prefinjeno črno ali sivo barvo. Omare v bolj mehkih tonih hrasta pa se bodo lepše podale v spalnicah, ki jih krasijo nedolžna belina ali drugi svetlejši odtenki.

Sodobno projektiranje pohištva stopa po poti lahkotne uporabe in enostavnega rokovanja. Tako lahko v prihodnosti tudi pri garderobnih omarah pričakujemo še več futurističnega dizajna, vrhunske zasnove in prostornosti. Klasična vrata omar že pospešeno zamenjujejo veliko bolj prefinjena drsna vrata, ki so tudi prostorsko bolj učinkovita. Omare pa pridobivajo tudi nove funkcije – z dodatkom ogledal in mehke osvetlitve predstavljajo odlično možnost za občudovanje vaše urejene podobe. In nasmeška, ki vam ga bo na obraz narisala lična urejenost v vaši omari.

Recent Posts