NAZAJ NA PRVO STRAN
NAZAJ NA PRVO STRAN

Interaktivne rešitve spreminjajo naša delovna okolja

Od učilnic do sejnih sob, interaktivne rešitve, kot so interaktivne table, interaktivni zasloni in interaktivni projektorji, najdemo dandanes že v vseh delovnih okoljih. Njihova ključna prednost pred ostalimi tehničnimi rešitvami je ta, da omogočajo ljudem, da se učijo in delajo na podlagi medsebojnega sodelovanja. V gospodarstvu in šolstvu se tako uporabljajo interaktivne rešitve za vizualno izmenjavo informacij, ki uporabnikom pomagajo razumeti težke koncepte, reševati težave in razvijati lastne ideje in rešitve. Vizualne in praktične predstavitve pa uporabnikom nudijo tudi druge prednosti. Raziskave namreč kažejo, da večina ljudi lahko po treh dneh zadrži samo 10-20 odstotkov pisnih ali govorjenih informacij, vendar pa se 65% vizualnih informacij ohrani.

 

 

Tradicionalno je bila interaktivna rešitev sestavljena iz velike interaktivne table, ​​ki je povezana z računalnikom in projektorjem. Danes pa nam napredki pri razvoju tehnologije omogočajo tako samostojno uporabo interaktivnih projektorjev ali pa kar celih interaktivnih zaslonov z enako funkcionalnostjo. Podjetje Inovatio pri interaktivnih zaslonih na primer izpostavlja kako pomembno je, da so le ti zasnovani tako, da podpirajo sodobne načine dela. Pomembno je, da omogočajo povezovanje z mobilnimi napravami, ki jih uporabniki prinesejo s seboj in jim tako omogočajo enostavno deljenje informacij iz samih naprav. Ključna sestavina interaktivnih rešitev kot je interaktivni zaslon pa je tudi programska oprema, ki je sedaj še bolj integrirana s strojno opremo kot je bila v preteklosti. Programska oprema mora tako omogočati sodelovanja večjih skupin na interaktivnem zalsonu. Ti si lahko tako medsebojno delijo vsebine ustvarjene na zaslonu ob enem pa ustvarjajo nove vsebine na svojih napravah, ki jih lahko potem prikažejo in urejajo na zaslonu.

Po tem pregledu interaktivnih rešitev postane jasno, da lahko že sedaj dobimo interaktivne zmožnosti, ki popolnoma transformirajo naše delovno okolje, v enem samem preprostem paketu.

Share facebook
OSTALI ČLANKI