NAZAJ NA PRVO STRAN
NAZAJ NA PRVO STRAN

Kako izgleda učni prostor prihodnosti?

Težko pričakovani sejem Feel the Future bo ponudil tudi pristno vesoljsko izkušnjo! Ministrstvo za javno upravo namreč v sodelovanju z Zavodom za šolstvo Republike Slovenije in inovativnim sistemom izobraževanja Vzorčno mesto oziroma Pattern City iz Velenja pripravlja čisto pravi učni prostor prihodnosti, kjer boste lahko spoznavali vesolje z ogledom 360° stopinjskih projekcij.

Slovenija je usmerjena v prihodnost, kar dokazujeta tudi razvita satelita, ki šele čakata na izstrelitev v vesolje. Ob dosegu svojih orbit bosta NEMO HD in TRISTAR s pomočjo digitalnih tehnologij pričela pošiljati podatke, s katerimi bo mogoče obogatiti različne obstoječe in nove napredne e-storitve. Skupaj s podatki »interneta stvari«, pridobljenimi prek pametnih mest, in uporabo tehnologije obdelave obsežnih podatkov (t. i. big data) bo digitalizacija odprla pot novemu razvojnemu okolju.

Poglejte v vesolje
Na sejmišču bodo sodelujoči partnerji zgradili pravi učni prostor prihodnosti, v katerem bodo na interaktiven in tehnološko napreden način prikazali inovativne učne metode prihodnosti. Modela satelitov bosta tako predstavljena v okviru interaktivnega učnega okolja in s pomočjo sodobnih digitalnih tehnologij omogočila spoznavanje vesolja z 360° stopinjskimi projekcijami in številnimi interaktivnimi točkami. Na ogled bodo postavljeni tudi izdelki učencev in dijakov na temo vesolja.

Spoznajte učne metode prihodnosti
Nova tehnologija, v kombinaciji z iznajdljivostjo in domišljijo, ne bo prikazovala le vesolja. Predstavljeni bodo tudi primeri uporabe digitalnih tehnologij v procesih poučevanja. Slednji odgovarjajo na potrebe digitalne družbe in prispevajo k njenemu razvoju.

Ne zamudite pestrih vsebin Ministrstva za javno upravo, ki bo poleg naštetega predstavil še ključne storitve e-uprave za poslovanje z državo, portal odprtih podatkov, nove statistične podatke ter prizadevanja za odpravo birokracije in uvajanje e-identitet. Obiščite sejem Feel the Future 2.0!

Share facebook
OSTALI ČLANKI