Kavni aparati so popularne in inovativne naprave


Ob neprestanem razvoju tehnologije, so tudi inovativne naprave vse pogostejše in postajajo vse bolj popularne. Med izjemno popularne inovativne naprave sodijo tudi kavni aparati, ki so enostavni za uporabo, poleg tega pa zagotavljajo kavo zares dobrega okusa. Če se zanimate za nakup tovrstne naprave, se odpravite na priloženo povezavo in si oglejte ponudbo, tam boste namreč našli najrazličnejše aparate, ki se razlikujejo po velikosti, funkcijah in barvi, zato boste naleteli na res široko ponudbo. Prav tako si oglejte še kavne kapsule, ki so različnih okusov in arom. Na omenjeni povezavi pa si lahko o kavi, njenem izvoru in aromah tudi nekaj preberete.

kavni aparati

Zakaj so kavni aparati tako popularni?
Kavni aparati s kapsulami so v zadnjih letih postali izjemno popularni in vedno bolj napredni ter inovativni, saj ponujajo najrazličnejše funkcije. Tovrstni aparati pa so znani po svoji hitrosti, tako dobite svežo kavo v trenutku, brez dodatnega dela. Prav tako so kavni aparati enostavni za uporabo in ne zahtevajo posebnega dela, zato jih večine ljudi usvoji v kratkem času. Vse, kar potrebujete, da bi prišli do popolne skodelice kave je ena kapsula in pritisk na gumb. Postopek je precej krajši in enostavnejši od klasičnega kuhanja kave, rezultat pa je v obeh primerih kava odličnega okusa. Tovrstni aparati so navadno različnih velikosti in oblik, zato so primerni za najrazličnejše prostore. Prav tako so na voljo v mnogih barvah, kar pomeni, da se bodo ujemali z obstoječim pohištvom in prostorom. Uporabljate jih lahko doma, vse bolj pogosti pa so tudi v pisarniških prostorih, saj so enostavni in hitri za uporabo.

Delovanje kavnih aparatov
Kavni aparati so opremljeni z visokotlačno črpalko, navadno z 19 bari. Ta tlak je potreben za omogočanje prodora vode skozi kapsulo in sproščanje do kar 900 različnih arom kave. Pri tem je pomembna tudi oblika kapsule, ta mora biti zasnovana na način, ki zagotavlja enakomeren pretok vode pod tlakom skozi mleto kavo med ekstrakcijo. Tudi temperatura in čas pretoka igrata pomembno vlogo, pri zagotavljanju dragocenih arom. Kavni aparati imajo temperaturo in čas nastavljeno tovarniško, kar omogoča optimalen doseg vseh arom. Celoten postopek je torej avtomatiziran, zato so kavni aparati izjemno enostavni za uporabo, saj ne zahtevajo dodatnega razmišljanja in dela. Vse, kar zahtevajo od uporabnika je, da ta vstavi izbrano kapsulo in pritisne gumb. Mnogi aparati so narejeni tako, da se lahko kombinirajo z mlekom. V tistem primeru je potrebno vstaviti dve kapsuli, kar vseeno ni zamudno in le pritisniti gumb. Ostalo aparat naredi sam, postreže pa s kavo polno čudovitih arom.

kavni aparati

Katere kave lahko naredimo s pomočjo kavnega aparata?
Kavni aparati so popularni tudi zaradi tega, ker omogočajo pripravo različnih vrst kav. S tovrstnimi aparati lahko namreč pripravite čist in preprost Espresso, ali pa greste korak dalje in si izberete Ristretto, Lungo, Americano, Cappuccino, Latte in še kaj. Možnosti je torej zares veliko, izberete pa si lahko tisto, ki vam najbolj odgovarja. Pri pripravi različnih kav je pomembno, da izberete pravilno velikost skodelice, na ta način boste namreč dobili optimalen okus in teksturo. Velikost skodelice je bistvena, saj preveč vode skozi premalo kave pripelje do ekstrakcije neenakomernega okusa. Tako je za kavo Ristretto primerna skodelica 25 ml, za Espresso 40 ml, za Lungo 110 ml in za Americano 150 mililitrov. Ob izbiri primerne skodelice boste dobili kavo, ki ohranja posebne arome, je prelita z gosto kremo in je posledično odličnega okusa.

Od česa je odvisna kvaliteta kave
Popolno kava zagotovo ni nekaj, kar se doseže po naključju. Proces mora biti opravljen premišljeno in skrbno, da bi prišli do zares kvalitetne kave. Pot od zrna do skodelice je kompleksna, le eno napačno zrno pa lahko pokvari celotno serijo, zato je natančnost procesa ključna. Za dobro kavo s pomembni tudi pogoji, v katerih se kava goji. Tako je veliko odvisno od prsti, vremenskih pogojev, nadmorske višine in še mnogih drugih karakteristik ozemlja. Sad kavnega grma je rdeče barve, ko je zrel in takrat ga je najbolje obrati. Ker pa sadovi iste rastline zorijo z različnimi hitrostmi, jih je potrebno obirati ob različnih časih, kar je zamuden proces, a ključen, če si želimo priti do dobre kave. Zrna pa se lahko pobira strojno ali ročno, slednja možnost je zamudnejša, a zagotovo boljša. Ročno pobiranje namreč omogoča, da se zelena in prezrela zrna izločijo, kar vodi do samih dobrih zrn in posledično dobre kave.

Recent Posts