Vrhunski kavni avtomat za pisarne in domačo uporabo je lahko poceni


Kavni avtomat je danes skoraj nujen povsod v pisarnah in doma za vrhunsko pripravo kave. Majhen in lep ter kakovosten kavni avtomat naredi kavo hitro ter tako okusno, kot bi jo naredil barist v baru. To pa zaradi tega, ker ima avtomatske nastavitve, ki točno naredijo kavo po postopku, ki je najboljši za to, da se iz kave potegneta najboljša aroma ter okus, kar je možno. Postopki so različni glede na vrsto kave. Kave pa so že pripravljene v lončkih in jih samo vstavite v avtomat, ki vse nato naredi sam. Ni treba, da sploh znate skuhati kavo, pa bodo vaši gostje super zadovoljni.

Vrhunski kavni avtomat za pripravo najboljše kave

Najboljši kavni avtomat za pripravo kave je gotov tak, ki zna vse narediti sam in vam ni treba razmišljati o temperaturi vode za kavo, o vrsti kave, o mletju, času priprave in drugih podrobnostih, ki kavo naredijo res okusno ter poživljajočo. Vse te malenkosti poznajo baristi, zato naredijo resnično dobro kavo. Veliko pa je odvisno tudi od kvalitete kave, zato poleg dobrega avtomata nabavite še kakovostno kavo in zmaga je vaša.

kavni avtomat

Ko boste kupovali kavni avtomat, nabavite takega, v katerega se lahko vstavijo kavne kapsule, ki so že narejene in vam ni treba nič več narediti. To vam prihrani čas in živce, če morate na hitro za gosta narediti kavo ali jo nenadoma potrebujejo med sestankom v podjetju ali pa zjutraj, ko greste od doma v službo in peljete otroke v šolo ali v vrtec. Samo enostavno vstavite kapsulo v avtomat s tistim okusom kave, ki vam tisti trenutek ustreza, napolnite vrč z vodo in kavni avtomat bo nato vse sam naredil, vi pa boste lahko opravili druge zadeve, ki so takrat nujne. Ko se vrnete do kavnega aparata, bo kava že narejena.

Kako izbrati avtomat za kavo

Kavni avtomat izberite najprej glede nato, kako je velik, ker sami veste točno koliko prostora imate na razpolago za njega. Običajno v kuhinjah in v pisarnah ni veliko prostora, zato si redki omislijo velike kavne avtomate, kateri na primer imajo tudi za dve skodelici kave prostora naenkrat. Tak avtomat je bolje najeti za večje podjetje, kot ga kupiti, terja pa tudi reden servis in vzdrževanje, kar ni čisto preprosto.

Zato je dosti bolje izbrati majhen aparat za kavo, ki je narejen tako, da zavzame izjemno malo prostora, je lahek in hkrati še zelo lepo zgleda. Ti kavni aparati so namenoma lepo oblikovani, da so okras kuhinje, zato vam ga ni treba skrivati. So tudi v več barvah in oblikah, tako boste lahko izbrali točno takega, ki bo sodil v vaš prostor in k celostni podobi vaše pisarne, podjetja ali izgledu zasebne kuhinje.

Če ga izbirate za sebe za doma izberite najcenejši mini avtomat. Za pisarno pa klasičnega, ki je malenkost večji. Oba imata nastavljiv vrč za vodo, ki ga samo občasno napolnite s svežo vodo, vsebujeta pa nekaj kapsul za pripravo kave in pa tudi prostor za odpadek.

Naslednja stvar, ki je pri kavnem avtomatu pomembna, je preprosta uporaba, da jo lahko uporabi vsak neglede na to, koliko ve o kavi in ali jo zna skuhati ali ne. Ti avtomati so izdelani tako, da morate znati tri stvari in sicer napolniti vrč z vodo, vstaviti kavno kapsulo in pritisniti na gumb. Dobro je tudi, da preberete navodila ter ugotovite, kateri programi so na razpolago in nabavite tudi različne kapsule za različne okuse. Nastavitve programov so zelo enostavne. Če znate uporabljati pralni stroj, bo to še lažje.

Kako izbrati kavne kapsule

Za kavni avtomat nabavite kavne kapsule, ki so majhni lončki, v katerih je že narejena kava. Lahko je samo kava, lahko pa izbirate kavo z raznimi dodatki in aromami ter okusi. Najbolje je, da jih preizkusite in nabavite tiste, ki vam ustrezajo glede na okus, ker so seveda naši okusi zelo različni.

Takšen kavni avtomat zmore narediti tudi kavo z mlekom. Ne vsi modeli, zato prej preverite, kateri modeli so temu namenjeni. Modeli so kar različni, zato da lahko izberete za sebe tistega, ki vam ustreza glede na vašo kulturo pitja kave. Izberite pa seveda kakovosten avtomat za kavo, da ga ni treba servisirati in vzdrževati, ampak ga le očistite po uporabi in je že je spet na red.

Najboljši so Nespresso kavni aparati, ki zadostijo v sem kakovostnim parametrom in vašim zahtevam. Kavni avtomat Atelier je takšen, da lahko ustvari vse vrste kav, receptov in tudi kave z mlečno peno ali pa samo segrejete vodo. Lahko izberete navadno mleko ali rastlinsko, oboje je super. Ta aparat zadosti čisto vsem zahtevam in okusom in se ga najbolj priporoča, saj za to ceno dobite res vrhunsko napravo, ki vas bo zadovoljila.

Recent Posts