Na trgu nova, inovativna pergola – kaj vse zmore?


pergola

Kaj sploh je pergola?

Preden bomo začeli govoriti o pergoli bi bilo dobro, da najprej vemo kaj je to, da si bomo vsi lahko predstavljali isto. Po vsej verjetnosti že veste kaj je pergola, oziroma ste jo že videli kje, vendar se zaradi njenega nenavadnega imena težje spomnite. Pergola je neke vrste nadstrešek narejen iz kvalitetnega materiala, kot je aluminij, inox in guma. Njen namen je, da nas ščiti pred močnimi sončnimi žarki, ki nimajo možnosti dostopa do nas zaradi lamele, katera ne prepušča nič svetlobe. Pergolo lahko namestimo na vsak objekt ali pa zraven. Poleg tega, da nam nudi konstantno senco in zavetje je lahko tudi lep dodatek našemu domu in nam da malo bolj moderen izgled, če je to tudi naš namen. Svojo pergolo si lahko zagotovite na spletni strani podjetja Pergola HARD- TOP, ki je tudi prva samočistilna pergola na trgu v Sloveniji o kateri bomo govorili še več malo kasneje in povedali vse kar zmore.

Vsi seveda komaj čakamo poletje in lepe sončne dneve, ko se bomo lahko spet družili z svojimi najbližjimi ali pa družino. Vendar to ne pomeni, da bomo zaprti notri v stanovanju, kar se zgodi ponavadi, saj je sonce preveč močno in moteče. Zato je pergola odlična rešitev, če se najdete z takimi problemi, prav tako pa vam bo omogočila druženje odzunaj ne le v sončnih dneh, ampak tudi v deževnih ali pa celo pozimi ko sneži. Lahko bi rekli, da je pergola ubistvu neke vrste nadomestna terasa.

pergola hardtop

Kaj vse zmore samočistilna pergola in zakaj je tako posebna?

Samočistilna pergola ima svoje lamele nastavljene tako, da nimajo žlebov, v katerih bi se lahko zadrževalo listje, umazanija in druge nezaželene reči. Vsa ta umazanija se sama izpere preko lamel v odtok, kar nam olajša delo in priskrbi nekaj dodatnega časa zase. Kot smo že rekli zgoraj, nas pergola ščiti pred vsemi vremenskimi razmerami, pa če je to toča ali pa sneg v višini enega metra. To vse pa je mogoče zaradi kvalitetne in unikatne izdelave po meri in željah naročnika.

Standardna oprema pergole je nerjaveča konstrukcija z gibljivimi in tesnilnimi elementi pritrjena na objekt ali temelje (lahko tudi oboje), aluminijaste lamele, daljinec z katerim upravljamo elektromotor) in prašno barvanje. Če želimo, imamo na voljo tudi nekaj dodatne opreme, kot so na primer LED linijska svetila, LED točkovna svetila, stranska senčila, senzor za dež in veter, elektro gretje lamel tam kjer je ponavadi ogromno snega ali pa kondenzacije, barvo po želji ali imitacijo lesa in pa ”marine paket” oziroma vgradnja ob morju, kar nam že samo ime pove, da je to nekaj povezano z morjem.

Ko si boste namestili svojo pergolo na teraso bo razlika takoj vidna in nikoli več ne boste želeli nazaj, saj so spremembe res velike. Prav tako je pergola enostavna za vzdrževanje in vam ne bo vzela veliko časa za čiščenje, ker že sama naredi skoraj vse. Zunanji izgled stanovanja ali vrta bo tudi vidno bolj eleganten in se zlil z zunanjo okolico, sosedi pa vam bodo sigurno zavidali, ter z veseljem hodili k vam na obiske, da bi lahko sedeli pod njo.

Če imate še kakršnokoli vprašanje na temo pergola se lahko pozanimate več na spletni strani podjetja Pergola HARD- TOP, ki vam bo lahko tudi odgovorila na kakršnakoli druga vprašanja, na katera odgovora niste našli v opisu. Podjetje je tudi vredno zaupanja, ker so tam zaposleni najboljši mojstri, ki izdelujejo unikatno in poslušajo zahteve naročnikov, da lahko ti srečni odidejo z svojim produktom domov ter povabijo svoje prijatelje na kakšno pijačo, ali pa priredijo kakšen piknik na svoji novi terasi. Njihov temelj je, da s pametno eksploatacijo sončne energije zagotovijo svojim kupcem prijetnejše in cenejše zdrave bivalne pogoje.

Recent Posts