Novosti in izboljšave pri pametnih telefonih


Razvoj na področju mobilne telefonije je vse hitrejši in uporabnikom ponuja vedno več novosti, ki jim bodo ne le izboljšale celotno uporabniško izkušnjo, temveč jim bodo tudi ponudile številne nove zaščitne in varnostne funkcije. Če vas zanima, kateri pametni telefoni so trenutno najbolj vroči na prodajnem trgu, in kaj vse si lahko obetate z novimi modeli, vam v nadaljevanju ponujamo krajši opis dveh trenutno najpriljubljenejših blagovnih znamk pametne telefonije.

Novi iPhone 14 PRO, ki si ga lahko ogledate tukaj: https://www.a1.si/telefoni/iphone-14-pro-128gb-space-black, vas bo nedvomno prepričal s svojim 6,1-palčnim zaslonom in super zmogljivo glavno kamero 48 MP, ki vam ponuja do kar štirikrat večjo ločljivost. Obenem pa je telefonu dodana še vrhunska varnostna tehnologija, ki lahko namesto vas tudi pokliče pomoč.

Pametni telefoni

Tehnološki napredek pri razvoju novih pametnih naprav pa ni pustil svojega pečata le na modelih najbolj prepoznavnih svetovnih blagovnih znamk, saj tudi pametni telefon Xiaomi 12 nič kaj dosti ne zaostaja za svojim malce bolj prestižnim konkurentom. Še posebej je tu viden napredek pri računalniški tehnologiji, saj Xiaomi 12 za svoje delovanje uporablja mobilno platformo Snapdragon.

iPhone 14 PRO vam omogoča bolj tekoče in stabilne videoposnetke

Že dolgo časa je minilo od začetkov mobilne telefonije, ko je bil primarni namen vsakega prenosnega telefona predvsem opravljanje klicev in pošiljanje kratkih besedilnih sporočil. Danes večinoma uporabniki od pametnega telefona pričakujejo, da jim bo nudil predvsem možnosti kakovostnega fotografiranja in snemanja videovsebin. In iPhone 14 PRO zmore prav to in še več!

S svojim 6,1-palčnim zaslonom Super Retina XDR2 in funkcijama ProMotion ter Always-On ponuja povsem nov način snemanja videoposnetkov. Pri tem uporablja vse prednosti funkcije Dynamic Island, s katero bo vaša interakcija z novim iPhone 14 PRO potekala popolnoma drugače, kot je to v navadi pri drugih podobnih napravah. Vse ljubitelje lovljenja norih vragolij in hitrih akcij v svoj objektiv pa bo zagotovo navdušil posebni akcijski način snemanja, ki zagotavlja stabilne in gladke ročne videoposnetke.

Poskrbljeno je tudi za vašo osebno varnost

Sodobni iPhone 14 PRO z delovnim pomnilnikom 6 GB in notranjim pomnilnikom 128 GB uporablja številne posebne senzorje, vsak med njimi pa ima svojo vlogo, ki je ključna za pravilno delovanje telefona. Ima senzor pospeška, senzor bližine, barometer, žiroskop, UWB Ultra Wideband podporo, SOS v sili ter Face ID, ki omogoča prepoznavo obrazov.

Za varnejšo uporabo boste s funkcijo Face ID lahko poskrbeli za hitrejše in varnejše odklepanje svojega telefona. Na ta način vam je tudi omogočena višja stopnja varnosti pri odobritvi plačil med spletnim nakupovanjem. Se pa novi iPhone 14 PRO lahko pohvali tudi s povsem novo varnostno funkcijo Crash Detection, ki lahko zazna trk in tudi pokliče pomoč, če jo v tistem trenutku potrebujete, a sami ne morete opraviti klica.

Še več prostora za shranjevanje podatkov

Če vam iPhone 14 PRO s svojimi 6 GB delovnega spomina ni dovolj, ker bi morda raje imeli še zmogljivejši telefon, vas bo nedvomno prepričal Xiaomi 12 s svojim delovnim pomnilnikom 8 GB in notranjim pomnilnikom 256 GB. Z uporabo spominske kartice pa lahko pridobite do maksimalno 1 TB prostora za shranjevanje.

Poleg tega je najnovejši Xiaomi 12 opremljen z izredno zmogljivo grafično enoto ter ima 3-kanalni ISP, s katerim je omogočena kar 18-bitna obdelava podatkov. Za nemoteno delovanje skrbi mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 1 z arhitekturo Armv9, s katero je proizvajalec postavil temelje nove generacije računalniške tehnologije.

Posnemite barvite fotografije s svojim novim Xiaomi 12

S svojim prilagodljivim 6,28-palčnim OLED zaslonom in z ločljivostjo 2400×1080 slikovnih pik boste lahko posneli prečudovite fotografije in se izjemno zabavali med snemanjem vznemirljivih videoposnetkov. Omogočena vam je nastavitev kar 16.000 različnih nivojev svetlosti ter do 1.100 nitov svetlosti, kar vam zagotavlja zajem in prikaz zelo širokega barvnega spektra.

Tu so tudi tri kamere, s katerimi se ponaša izjemni Xiaomi 12, med katerimi je glavna 50 MP kamera s senzorjem Sony IMX766. Ob njej pa sta tu še 5 MP makro kamera, v katero boste lahko ujeli delikatne prizore v najmanjših detajlih, kot tudi ultra širokokotna 13 MP kamera.

V pomoč vam priskoči umetna inteligenca

Pri fotografiranju in snemanju pa vam bo v veliko pomoč tudi umetna inteligenca s svojim naprednim algoritmom strojnega učenja, ki zagotavlja hitro analizo izostrenih predmetov. Tako bo tudi ob spremembi oblike, barve ali kota Xiaomi 12 prepoznal predmet v objektivu.

Prepoznavo človeških in živalskih obrazov in oči omogoča funkcija vizualnega sledenja, ki je izpeljana iz posebnega Xiaomi Cyberdog robota. Prav ta funkcija pa je odgovorna tudi za natančno in stabilno ostrenje zajete slike.

Do polne baterije v dobre pol ure

Zaradi svoje strukture in kompaktnega ohišja je pametni telefon Xiaomi 12 že zasnovan tako, da kar najbolje izkoristi vse svoje predispozicije za idealne pogoje, ki so potrebni za optimalno delovanje. Tako njegovo robustno, a lahkotno ohišje v sebi skriva tudi hladilni sistem.

V njem najdemo veliko ploščo, ki vpija toploto, obenem pa je v njem tudi grafit, s pomočjo katerega je poskrbljeno za učinkovito odvajanje toplote. S tako zagotovljenim sistemom hlajenja je tudi sama naprava in njeno delovanje veliko bolj stabilno.

Recent Posts