Elektronska oprema, s katero boste imeli organiziran dom


Skoraj vsaka elektronska naprava v vašem domu zahteva vsaj en dodatni pripomoček za njegovo nemoteno delovanje. Če si zamislite, koliko takšnih naprav imate v domu, hitro ugotovite, da s tem pride veliko elektronike, ki vam jemlje prostor in dela nered. Organiziran dom in pisarna sta ključna za prijetno bivanje v njem, zato bomo v nadaljevanju predstavili le nekaj pripmočkov, s katerimi boste lahko to dosegli. Med takšnimi, ki jih uporabljate vsak dan, je zagotovo kvaliteten polnilni kabel USB C ali različni adapterji. Potem pa so tu še takšni, ki vam ne bodo samo olajšali vsakdana, temveč vplivali na kakovost bivanja, na primer nosilec za TV, router, avdio-video sistemi …

Polnilni kabel usb C

 

Polnilni kabel USB C, standard sodobnih naprav

Polnilni kabel USB C se uporablja za polnjenje različnih elektronskih naprav, ki podpirajo tak priključek. Gre za sodobni standard priključka, ki ponuja hitrejše in bolj zanesljivo polnjenje, prenos podatkov in možnost univerzalne uporabe. Polnilni kabel USB C ima na obeh koncih priključek, ki ga je mogoče uporabiti za naprave, kot so pametni telefoni, tablični računalniki, prenosni računalniki, fotoaparati, slušalke in druge elektronske naprave. Zaradi tega je tudi vsestranski, kar pomeni, da ga lahko enostavno priključite v napravo, ne glede na kateri konec. Ker večina sodobnih elektronskih naprav zahteva polnilni kabel USB C, lahko za več naprav uporabite samo enega, kar pomeni manj navlake v domu.

 

Nosilec za TV vam prihrani dragoceni prostor

Televizor na omarici zavzame veliko uporabnega prostora, obenem pa ustvari težko dostopna mesta, na katerih se nabira prah. Če želite prihraniti prostor in vaši dnevni sobi dati občutek prostornosti, uporabite nosilec za TV ter ga obesite na steno. Nosilec za TV ima številne prednosti, od tega, da lahko prilagajate višino in nagib televizorja, do tega, da je televizor veliko bolj varen na steni kot na omarici. In naj vam ne šviga po mislih samo tisti klasični nosilec za TV, kjer televizor samo obesite na steno, dandanes o na voljo takšni modeli, ki omogočajo vrtljivost, nagib, izteg in številne druge funkcije, z namenom doseganja najboljšega možnega položaja pri gledanju televizije. Če imate radi minimalizem in vam prostor dopušča, si lahko omislite nosilec za TV, ki televizor potisne čisto k steni, vse ostalo pa skrijete v steno.

Nosilci za tv

HDMI adapterji

Da bodo vaše elektronske naprave vedno delovale, je dobro imeti na zalogi različne adapterje. Gre za elektronske pripomočke, ki se uporabljajo za povezovanje različnih naprav z različnimi priključki ali vtičnicami. Adapterji omogočajo združevanje nezdružljivih naprav in poenostavljajo uporabo elektronike. Obstaja veliko vrst adapterjev, odvisno od specifičnih potreb in naprav, nepogrešljivi so polnilni kabel USB C, audio-video adapterji in HDMI adapterji. Slednji vam omogočajo pretvorbo HDMI priključkov v druge vrste priključkov ali obratno, priključek pa se pogosto uporablja za prenos visokoločljivostnih avdio in video signalov med napravami, kot so televizorji, prenosni računalniki, igralne konzole, DVD predvajalniki, kamere, projektorji in druge naprave.

 

Router in ojačevalci

Za nemoteno delovanje številnih elektronskih naprav v vašem domu boste potrebovali  tudi router za internet. To je naprava, ki omogoča deljenje internetne povezave med različnimi napravami preko brezžičnega ali žičnega omrežja. Z njegovo pomočjo boste lahko dostopali do interneta na pametnih telefonih, tabličnih računalnikih, prenosnih računalnikih, pametnih televizorjih in drugih napravah. Pri izbiri routerja je dobro upoštevati hitrost, dosegljivost signala, varnostne funkcije in število priključkov. Dober router bo zagotovil stabilno in hitro internetno povezavo ter prispeval k organiziranemu in nemotenemu delovanju vašega domačega omrežja.

 

Razdelilci in podaljški

Razdelilci in podaljški so nepogrešljivi v vsakem domu. Ker število elektronskih naprav v domu ponavadi domu presega število vtičnic, je uporaba razdelilcev in podaljškov neizogibna. Zagotovo jih boste potreboval pri napravah, ki za delovanje potrebujejo več vtičnic. Prednost razdelilcev je tudi ta, da boste lahko polnilce in kable pustili vključene v vtičnico, tudi ko jih ne boste potrebovali. To pomeni, nič več prestavljanja iz ene vtičnice v drugo ali izgubljen polnilni kabel USB C.

 

Organizatorji elektronskih naprav

Da bodo vsi elektronski pripomočki na svojem mestu in da bodo pomagali k boljši organiziranosti doma, si omislite organizatorja elektronskih naprav. Ta vam bo pomagal urejati in pospraviti elektronske naprave, obenem pa boste imeli vso elektroniko na enem mestu, kar zmanjšuje nered in olajša dostop do naprav. Obstaja veliko različnih vrst organizatorjev, odvisno od vrste naprav, ki jih želite shraniti in organizirati. Med te sodijo škatle, etuiji in torbice za elektronske naprave, stenski organizatorji, stojala za naprave ipd. Če imate veliko vodnikov, predvsem v pisarni, je smiselno razmisliti tudi o vezicah ali vodilih, s katerimi boste preprečili, da bi tekli povsod po prostoru.

 

Uničevalec dokumentov in ostala pisarniška oprema

Velikokrat so za neorganiziran dom ali pisarno krivi kupi papirjev, ki jih kopičimo na mizi. Da boste se znebili nepotrebne navlake, si omislite uničevalca dokumentov. Za organiziran delovni prostor si lahko omislite podstavek za računalnik, držalo za pisarniške pripomočke, posodo za shranjevanje kablov,nosilec za monitor ali zvočnike, brezžični polnilec za telefon …

Recent Posts