Poročna fotografija – spomin, ki ostane za vedno


Poroka je eden tistih dogodkov, ki si jih želimo zapomniti do konca življenja. Le vrhunska poročna fotografija je tista, ki bo spomin na najlepši dan vašega življenja ovekovečila na pristojen način – tako, kot si zaslužite. Poročna fotografija namreč zamrzne vašo ljubezensko pravljico in ji tako podari večnost. Zato pri izbiri poročnega fotografa ne pristanite na nič manj kot le najboljše. Dobremu fotografu namreč poročna fotografija predstavlja nekaj svetega, tisti romantičen utrinek, ki se ga bodo lahko mladoporočenci spominjali še leta po tem izjemno čustvenem dogodku.

Če želite, da bodo vaše poročne fotografije res nekaj posebnega, potem izberite mednarodno priznanega poročnega fotografa Dejana Žagarja. Sam pravi, da je njegovo delo poslanstvo, vsaka poroka pa edinstvena – ravno tako kot vsak par. Dobra poročna fotografija je rezultat fotografovega navdiha ter spontanega dela. Čustev se pač ne da ujeti na silo. Biti avtentičen pa je pri tem delu le še dodatna prednost.

poročna fotografija

Kaj zaznamuje dobro poročno fotografijo

Dobra poročna fotografija združuje kar nekaj lastnosti, ki morajo biti upoštevane, če želite v roke dobiti poročno knjigo vredno svojega imena. Zlato pravilo pri fotografiranju porok je spontanost fotografa, ki mu poročna fotografija predstavlja strast. Dober poročni fotograf se namreč izogiba fotografiranju porok po nekem začrtanem načrtu ali planu, pač pa v vsaki išče nekaj posebnega, drugačnega. Gre za umetniški navdih, ki ga poročni fotograf nato zabeleži na poročnih fotografijah na svoj edinstven in kreativen način. Tako nastanejo vrhunski izdelki, ki mladoporočencema ostanejo za vedno, tudi dolgo po tem ko vtisi v glavi že zbledijo. Na poročni fotografiji pa se  spomin ohrani.

Naš vrhunski poročni fotograf Dejan Žagar je poročno fotografijo postavil na višji nivo in ji vdahnil nov pomen – umetniški izdelek, ki vam bo tudi po več letih prebudil čarobne občutke, ki ste jih doživljali na poročni dan.

Ena sama fotografija ali paleta neštetih čustev

Poročne fotografije niso klasične fotografije. Gre namreč za paleto neštetih čustev – od ljubezni, veselja, solz sreče pa do smeha, sreče in humorja. Izziv za fotografa pa je, kako to čustveno pestrost ujeti v eno poročni fotografiji. Zelo pomembno pri tem pa je, da poročni fotograf ohrani svojo suverenost in spontanost, saj se hitro lahko zgodi, da zaradi prevelike želje po perfekciji poročna fotografija izgubi svojo pristnost in značaj. Prevelika težnja v popolnost ima namreč pogosto ravno nasprotni učinek. Namen poročne fotografije je namreč popolna nepopolnost – čustva v realnosti.

Največja napaka pri poročni fotografiji je togo sledenje nekim strogo začrtanim estetskim smernicam, ki povzročijo nastanek prenapihnjeno zaigrane atmosfere, to pa vodi v nastanek fotografije, ki izgubi ves svoj čar. Ravno zaradi prekomerne težnje po popolnosti, moderna poročna fotografija izgublja na svoji sentimentalni vrednosti. Večji del krivde za nastali problem nosijo predvsem družabna omrežja, ki vse nas silijo biti nekaj, kar nismo.

Poročna fotografija zato ne sme slepo slediti lepotnim trendom. V ospredje postavite čustva, nepozabne trenutke in edinstveno energijo. Zagotovite si spomine, ki vas bodo spremljali tudi na stara leta.

poročna fotografija 1

Ključna je izbira pravega fotografa

Upravičeno lahko rečemo, da je izbira pravega poročnega fotografa nekakšna investicija. Seveda, če se želite ob pogledu na fotografije počutiti, kot bi zopet bili v središču dogajanja. Odločitev zato naj ne bo podvržena impulzivnosti v zadnjem trenutku – vzemite si dovolj časa in izberite tistega umetnika, ki vas bo s svojim portfoliom prepričal. Poročni fotograf naj vam ne predstavlja zgolj dodatnega stroška, saj boste milo rečeno naredili napako, za katero vama bo lahko nato žal. Dobra poročna fotografija je namreč investicija v edinstvene spomine na vašo poroko.

Pred odločitvjo za poročnega fotografa si zato natančno oglejte njegovo delo, fotografije, vizijo, pošljite pa tudi povpraševanje in se, v kolikor vam fotograf ustreza, dogovorite za sodelovanje. Fotografi ponujajo tudi različne pakete fotografiranja vaše poroke: fotografiranje celotne poroke, fotografiranje krajše poroke, fotografiranje para, poporočno fotografiranje in dodatno ponudbo. Dovolita si, da vama fotograf svetuje. Izbira, za katero možnost se bosta na koncu odločila je seveda popolnoma vaša. Saj gre vendar za vaš poseben dan.

Dober poročni fotograf združuje najrazličnejša znanja iz različnih vrst fotografije in poseduje dobro fotografsko opremo. Vendar pa mora poleg vseh tehničnih znanj imeti tisti čudežni faktor x, zaradi katerega točno ve, v katerem trenutku mora pritisniti na sprožilec svojega fotoaparata. Poročni fotograf je namreč tisti ključen gost na vaši poroki, ki vam po podaril najlepše spomine ujete na fotografiji.

Recent Posts