NAZAJ NA PRVO STRAN
NAZAJ NA PRVO STRAN

Predstavljamo zmagovalce natečaja iFEEL start-up 2017!

Strokovna komisija sejma Feel the Future je v sodelovanju s partnerji Acceleration Business City, Inkubator savinjske regije, Start:up Slovenija, Start:up Maribor in Siemens v natečaju iFEEL start-up 2017 izbrala 10 najbolj obetavnih start-up podjetij, ki bodo lahko svojo inovativno idejo delili s strokovno in splošno javnostjo na sejmu med 19. in 21. oktobrom v Celju.

 

 

  1. Inden

Mlado visokotehnološko podjetje specializirano za načrtovanje, razvoj in implementacijo informacijskih sistemov za obvladovanje različnih poslovnih procesov na področju informatike, industrije in energetike  bo predstavilo rešitev za boljšo cenovno obveščenost in celovit nadzor nad nakupom energentov podjetij, zlasti energetsko intenzivnejših odjemalcev.

  1. Optiheat

Podjetje, ki trenutno deluje v okviru pospeševalnika Kraftwerk v Bremnu, Nemčiji, bo predstavilo pametni nadzornik toplotnih črpalk v oblaku, ki s pomočjo samoučečih algoritmov uravnava optimalno delovanje toplotne črpalke glede na posamezni termodinamični model stanovanjske hiše.

  1. Simbioza Genesis

Mlado socialno podjetje, predano ustvarjanju socialnih inovacij iz naslova vključujoče informacijske družbe za vse generacije bo predstavila spletno platformo Magda, spletni asistenčni center za pomoč starejšim pri dnevnih opravilih, s celovito oskrbo na domu in 24-urnem klicnim centrom, ki bo povezala že obstoječe organizacije in produkte partnerjev v celovit sistem asistence na daljavo.

  1. Vastok

Njihova rešitev AlpStories prenaša izkušnjo »prosumerstva« iz medmrežja v industrijo kozmetičnih izdelkov, kjer s pomočjo robotskega sistema omogoča posameznikom, da z mešanjem naravnih sestavin, avtomatiziranim procesom naročanja, etiketiranja in celo izdelave lastne blagovne znamke ustvarijo lasten izdelek kar od doma.

  1. Viar

Rešitev Viar360 je intuitivna “white label” spletna platforma, nekakšen PowerPoint za virtualno resničnost, ki omogoča podjetjem hitro in enostavno ustvarjanje privlačnih, nelinearnih in interaktivnih izkušenj virtualne resničnosti. Rešitev je namenjena medijskih hišam za pripovedovanje zgodb, korporativnemu treningu in razvoju kadrov v podjetjih in izobraževanju na univerzah.

  1. 45HC

Majhna ekipa strokovnjakov s področja prodaje, IT, marketinga, procesov in komuniciranja bo predstavilo 45HC.com, spletno platformo za enostavno in transparentno naročanje ladijskih kontejnerskih prevozov ter nadzor vse od pošiljatelja do prejemnika – tudi za manjše uvoznike

  1. Blue Code

Podjetje bo predstavilo mobilno plačilno shemo za Evropske banke, ki svojim uporabnikom omogoča popolno varnost in anonimnost pri plačilnih postopkih. Rešitev deluje na več različnih kanalih in je popolnoma neodvisna od mobilnih ponudnikov.

  1. Eggos

Podjetje bo predstavilo EggBOX, prvo »all-in-one« (računalnik, tiskalnik, mobilni modem in POS sistem) prenosno in popolnoma brezžično blagajno, ki je prilagodljiva, enostavna za uporabo ter zaradi svojega dizajna in odporne baterije tudi povsem vremensko odporna.

  1. FEELIF

Feelif je učni pripomoček za slepe in slabovidne, ki preko zaslona na dotik nudi različne veččutne vsebine, kot so igre, interaktivne zgodbe, učenje brajice ipd. Naprava Feelif uporablja tehnologijo reliefne mrežice, s katero lahko slepa ali slabovidna oseba čuti in prepozna oblike na zaslonu, hkrati pa zagotavlja tudi odlično orientacijo in krepi finomotoriko uporabnika.

  1. ID.Conference

ID.Conference bo predstavilo celovito rešitev za organizatorje konferenc, ki omogoča preprostejše managiranje udeležencev, boljšo uporabniško izkušnjo, zmanjševanje gneče in količino osebja, potrebnega organizatorju konferenc. Ključni element je RFID UHF naprava, ki zazna RFID akreditacijo udeleženca in zajema podatke o lokaciji udeleženca na konferenci.

Spoznajte jih v živo na sejmu Feel the Future!

Share facebook
OSTALI ČLANKI