NAZAJ NA PRVO STRAN
NAZAJ NA PRVO STRAN

Predstavljamo 10 najboljših start-upov

Letošnji natečaj iFEEL start-up je v deseterico najboljših izstrelil podjetja Eggos d.o.o., GewdGame d.o.o., Inden d.o.o., Omniopti d.o.o., Ortoscale d.o.o., Pinlab d.o.o., Creative Solutions, Simmedia d.o.o., Simbioza Genesis in Zavod Podjem. Spoznajte njihovo zgodbo in vsebine, s katerimi bodo na 2. sejmu Feel the Future nizali poti do novih uspehov.

Eggos

 

Podjetje Eggos sestavlja ekipa strokovnjakov z znanjem in več kot 20-letnimi izkušnjami na področju razvoja, uporabe in prodaje poslovne programske opreme. Njihovo poslanstvo je razviti enostavno, edinstveno in ljudem prijazno programsko in strojno opremo, v to vključevati inovativne strokovnjake in zgraditi uspešen poslovni model za razvoj in distribucijo. Na sejmu bodo predstavili EggBOX, prvo prenosno »vse-v-enem« blagajno, ki vsebuje računalnik, zaslon na dotik, mobilni modem in vgrajen tiskalnik. Za uporabnike davčnih blagajn je popolna prenosljiva, inovativna, estetsko dovršena blagajna, ki je preprosta za uporabo v katerem koli okolju.

GewdGame

 

Podjetje GewdGame predstavlja inovativen poslovni model v svetu ešportnih iger. Za razliko od trenutnih razmer, ki finančni profit obljubljajo le elitnim igralcem, si ekipa GewdGame želi zagotoviti priložnost tudi manjšim, še neznanim igralcem. S pomočjo orodij želijo podpreti nadobudne profesionalne igralce pri razvoju spretnosti in povečanju zaslužka tako, da jim pomagajo pri ponudbi storitev zanesljivim sovrstnikom v varnem in zaupanja vrednem okolju. Njihova vizija je postati vodilni svetovni ponudnik e-športnega talenta na trgu.

Inden

 

Družba Inden d.o.o. združuje doktorje, magistre in inženirje elektrotehnike, informatike in logistike, kar jim omogoča interdisciplinarni pristop pri reševanju izzivov. Inden kot inovativne rešitve za proizvodna podjetja predstavlja sisteme za nadzor proizvodnje (MES), sisteme za upravljanje kakovosti in skladnosti s standardi kakovosti v proizvodnih industrijah (CAQ), sisteme skladiščnega poslovanja in rešitve na področju poslovnih vodil (ESB). Na sejmu bodo zato ponujali vse informacije, kako kot proizvodno podjetje začeti z uvajanjem koncepta industrije 4.0 v svoje proizvodne linije.

Omniopti

OmniOpti je vir mnogih znanj s področij umetne inteligence in blockchain tehnologije, strankam nudi svetovanje in zanje razvija specifične rešitve. Ponuja napredno rešitev za optimizacijo razvoza s poudarkom na večkriterijski optimizaciji, ki ponuja več alternativnih poti. Klasična optimizacija podjetjem, ki se ukvarjajo z distribucijo, običajno prihrani 10–30 % stroškov, napredna rešitev podjetja OmniOpti pa optimiziranim rešitvam dodatno prihrani še 5–15 % prevoženih kilometrov. Na sejmu bodo omogočili preizkus programa za iskanje alternativnih poti in svetovali, kako izboljšati poslovne procese.

Ortoscale

Ortoscale d.o.o. je mlado slovensko visokotehnološko podjetje, prisotno na globalnem tržišču informacijskih tehnologij. Cilj njihovih rešitev je zagotoviti podjetjem poslovanje s čim manj prekinitvami. To dosegajo s proaktivnim nadzorom in uporabo rezervne lokacije v oblaku, iz katere lahko naročnik zažene svoj poslovni sistem v primeru izpada lokalnega IT okolja. Njihove storitve so varne, hitre, skalabilne, visoko razpoložljive ter uporabniku in okolju prijazne.

Pinlab d.o.o.

 

Podjetje Pinlab je razvilo CONTROL+, izdelek, ki je namenjen krepitvi podjetij, ne glede na njihovo velikost. Z modularnim pristopom se lahko podjetja začnejo, kjer hočejo. Njihov moto je »Start Small, Start Simple«. Na sejmu bodo obiskovalcem predstavljali rešitev v oblaku CONTROL+, moderno in inteligentno projektno orodje s prijaznim uporabniškim vmesnikom. Njeno delovanje bodo prikazali s pomočjo slikovne predstavitve, mogoč pa bo tudi preizkus v živo.

Creative Solutions

 

Creative Solutions povezuje podjetja in njihove stranke, ponuja kakovostne storitve navidezne resničnosti podjetjem, ki želijo svojo zgodbo deliti s pomočjo interaktivne VR izkušnje. Navidezna resničnost se je izkazala kot izjemen tržni medij in pri Creative Solutions izkoriščajo njen potencial, da svojim strankam zagotovijo kar se da veliko tržne izpostavljenosti. Uporabna je za pridobivanje kakovostnih kontaktov s sejmov, predstavljanju inovativne narave podjetja in izboljšanju prepoznavnosti blagovne znamke.

Simmedia d.o.o.

 

Simmedia je prvo podjetje na slovenskem trgu, ki je združilo športno vadbo in interaktivno vizualizacijo gibanja. Z lastnim inovativnim pristopom razvijajo produkte, ki dvigajo motivacijo za gibanje in vplivajo na večji obisk v športnih in fitnes centrih. Na sejmu bodo najnovejšo verzijo kolesarskega simulatorja Simathlon, ki omogoča kolesarjenje po treh različnih navideznih pokrajinah. Popestri kolesarske vadbe, ob tem pa uporabnikom omogoča tudi razumljivo analizo opravljenega treninga, univerzalno rešitev z dostopno ceno, prilagojenost simulacije za različne namene uporabe.

Simbioza Genesis

 

Socialno podjetje, ki se osredotoča na inovativno izobraževanje in promocijo digitalnih veščin prek medgeneracijskega sodelovanja za vključujočo informacijsko družbo. Z vizijo postati vodilni sogovornik na temo medgeneracijskega sodelovanja in digitalne pismenosti so konec leta 2017 vzpostavili prvo inovativno središče tehnologij za starejše od 55 let: Simbioza BTC City Lab, namenjeno uporabi, testiranju in spoznavanju novih tehnologij za vsakdanjo rabo, kjer so uporabnikom na voljo inovativne digitalne rešitve za vsakdan.

Zavod Podjem

Zavod Podjem je mlado zagonsko podjetje, ki nudi storitve in podporo tako pri kreativni zasnovi prve ideje, koncepta, scenarija kot pri avdio video produkciji na terenu ali v studiu in pri končni distribuciji (objavah) video zvočnih in filmskih izdelkov. Za podjetja in državne ustanove svetuje, poišče in izbere najboljšo rešitev, pripravi projekt, pridobi financiranje, uredi izobraževanje in promocijo, hkrati pa nudi najem studia, opreme ali ekipe. Na sejmu bodo predstavljali svojo idejo e-Doc vs. Paper.

Share facebook
OSTALI ČLANKI