Sproščeno na cesti z najemom vozila


Potovanje in mobilnost sta postala nepogrešljiv del sodobnega življenja, tako v prestolnici kot v drugih krajih. Ko razmišljamo o naših  dnevnih in tedenskih poteh, se včasih odločimo za različna prevozna sredstva. Vendar pa obstajajo situacije, ko potrebujemo več prostora in prilagodljivosti, kot nam jih lahko ponudi običajno osebno vozilo. V takih primerih postaneta zanesljiva izposoja kombija in storitev rent a car v Ljubljani izjemno priročni možnosti, ki omogočata popolno svobodo na cesti ter udobnost in zasebnost:

 • Vozimo se lahko po lastnem urniku, ne da bi bili odvisni od javnega prevoza.
 • Poleg tega imamo možnost izbrati vozila, ki ustrezajo našim željam in potrebam. Na ta način lahko tudi preizkusimo različne modele, preden se odločimo za nakup lastnega, in se tako seznanimo s tem, kako se obnašajo na cesti.
 • Nenazadnje pa gre tudi za bolj ekonomično opcijo, kot jo prinaša lastništvo avtomobila, zlasti če ga potrebujemo le za določeno obdobje ali bolj poredko.

Rent a car v Ljubljani

Kako je s storitvami rent a car v Ljubljani?

Storitve rent a car v Ljubljani se lahko razlikujejo glede na različna podjetja in njihove pravilnike. Naše glavno mesto se sicer ponaša z veliko različnimi agencijami, tako mednarodnimi kot lokalnimi, ki imajo široko ponudbo. Na voljo so manjši, okretni avtomobili za mestno vožnjo ter tudi luksuzne limuzine in terenci ter drugi za posebne priložnosti, s čimer lahko vselej najamemo to, kar potrebujemo. Večina agencij za rent a car v Ljubljani ima različne lokacije za prevzem in vračilo vozil, kar nam omogoča prilagodljivost glede lokacije, ki nam najbolj ustreza. Rezervacija je običajno mogoča preko spleta ali neposredno v poslovalnicah agencij. Pri rezervaciji bodimo pozorni na cenik in pogoje, vključno z:

 • vsemi stroški,
 • kilometrino,
 • pogoji glede goriva,
 • vračilom
 • in zavarovanjem.

Pred podpisom pogodbe tako temeljito preberimo pogoje in bodimo pozorni zlasti na omejitve kilometrov, ki jih lahko opravimo v določenem obdobju, omejitve starosti za najem in podobno. Preverimo tudi:

 • Kakšno zavarovanje je vključeno v pogodbo: večinoma bomo dobili osnovno zavarovanje, a razmislimo o morebitnih dodatnih zavarovanjih, ki nam lahko zagotovijo večjo zaščito, kot je denimo kasko zavarovanje, zavarovanje proti kraji, odgovornosti za škodo tretjim osebam ali za poškodbe potnikov.
 • Ali so na voljo dodatki, kot so navigacijski sistemi, otroški sedeži ali verige za sneg itd. Nekatera podjetja lahko za to opremo zaračunajo dodatne stroške.
 • Kakšna vrsta vozniškega dovoljenja je zahtevana – ponekod lahko zahtevajo mednarodno vozniško dovoljenje.
 • Kakšne so še druge omejitve, kot npr. ali je dovoljeno prestopiti državne meje, ali lahko vozi drug voznik in podobno.
 • Ali vozilo izpolnjuje vse zahteve za naše potovanje: kdaj je bilo nazadnje servisirano, ali ima delujočo klimo itd. Opozorimo pravočasno na morebitne poškodbe, praske ali druge nepravilnosti ter to zabeležimo skupaj s predstavnikom podjetja v pogodbi o najemu.
 • Ali moramo ob vračilu imeti enako količino goriva, kot smo ga prejeli, ali podjetje uporablja shemo polnjenja rezervoarja po vrnitvi.

Kaj lahko pričakujemo od določene agencije, lahko preverimo tudi preko recenzij in ocen drugih uporabnikov, s čimer si bomo najlažje ustvarili vtis glede kakovosti storitev rent a car v Ljubljani.

Koliko je zanesljiva izposoja kombija?

Tudi izposoja kombija je odlična rešitev zlasti v situacijah, ko se odpravljamo na enodnevno ali večdnevno potovanje oziroma izlet z družino ali prijatelji ali pa preprosto potrebujemo več prostora za prevoz prtljage ali opreme, bodisi pri:

 • selitvi,
 • prevozu opreme za aktivnosti na prostem
 • ali na prireditvah in podobno.

Za premike velikih predmetov in mobilnost večje skupine je tako izposoja kombija idealen izbor, ki zagotavlja večje udobje in svobodo. Tudi izposoja kombija v prestolnici je razmeroma preprosta ob raznoliki ponudbi: izbiramo lahko med različnimi velikostmi, in sicer so večji primerni za prevoz večje skupine potnikov ali večje količine prtljage, manjši pa za nekoliko manjše skupine. Izposoja kombija lahko poteka z rezervacijo preko spleta ali neposredno v poslovalnicah agencij. Tudi v tem primeru bodimo pri rezervaciji in podpisu pogodbe pozorni na vse pogoje najema, da bo ta storitev za nas kredibilna.

Nasveti za čim boljšo izkušnjo najema

Poleg skrbnega pregleda pogojev in členov pogodbe pred podpisom le-te, upoštevajmo še nekaj drugih priporočil:

 • Če na primer nameravamo storitev, kot je izposoja kombija ali pa rent a car v Ljubljani opraviti med vikendi, v času počitnic ali visoke turistične sezone, je priporočljivo pravočasno urediti rezervacijo, zlasti če potrebujemo posebno opremo ali dodatke. To nam zagotavlja, da bomo meli na voljo model po naših željah in v želenem obdobju.
 • Če potujemo kot skupina, poizvedimo, kolikšno količino prtljage bodo prinesli vsi potniki ter koliko prostora bomo sploh imeli na voljo, da ne bo prišlo kasneje do težav.
 • Na koncu poskrbimo za vračilo vozila v predvidenem času in v enakem stanju, kot smo ga prejeli, s čimer se bomo izognili dodatnim stroškom za zamude ali morebitno škodo.

Vse to in upoštevanje še drugih priporočil nam bo zagotovilo sproščeno vožnjo in potovalno izkušnjo, bodisi po glavnem mestu ali v njegovi okolici in drugod.

Recent Posts