NAZAJ NA PRVO STRAN
NAZAJ NA PRVO STRAN

Revolucionarni v blockchain tehnologiji

Na 2. sejmu Feel the Future bosta med osrednjimi temami blockchain tehnologija in umetna inteligenca. Področji, ki skupno vez najdeta tudi v praksi, kar dokazuje nedavno vzpostavljeni in že zdaj uspešni kriptoprojekt Eligma. Njen začetnik je ustanovitelj ABC-pospeševalnika Dejan Roljić.


Namen Eligme je preobrazba spletnega nakupnega vedenja. Spreminja namreč način odkrivanja, nakupovanja, sledenja in preprodaje izdelkov na spletu. Na enem mestu združuje spletne trgovine iz vsega sveta, omogoča preverjanje vrednosti izdelkov v inventarju in predlaga najboljši čas za njihovo prodajo.

Decentraliziran univerzalen program zvestobe vsako gospodinjstvo spreminja v posel, hkrati pa v vsakodnevne finančne tokove vpeljuje kriptovalute. Trije stebri – odkritje, shranjevanje in zvestoba – dajejo Eligmi funkcijo osebnega spletnega prodajnega agenta, ki deluje s pomočjo AI in blockchain tehnologije. Z njo bodo lahko uporabniki varno in transparentno prodajali svoje rabljene predmete na številnih trgih z blagom iz druge roke – v pravem trenutku, po pravi ceni.

Ljubljansko podjetje Eligma je Dejan Roljić začel koncipirati že desetletje nazaj. Hitre tehnološke spremembe in napredek so botrovali razmišljanju, kako je pravzaprav vse med seboj povezano. Kako splet spreminja življenje, s seboj pa prinaša prednosti in pasti. S povezavo blockchain tehnologije in posla so danes uspeli ustvariti modularno platformo za trgovino, ki uporabniku s pomočjo AI privarčuje čas. Ta, ki bi bil sicer porabljen za iskanje in prodajo produktov. Enotna platforma ponuja pregled nad nakupi, prodajo, inventarjem, vrednostjo izdelkov in logistiko, podpira pa jo umetna inteligenca in tehnologija veriženja blokov, na kateri so sicer zasnovane tudi kriptovalute.

O blockchain tehnologiji bodo na 2. sejmu Feel the Future spregovorili tudi predstavniki Združenja Blockchain Alliance Europe, ki je bilo ustanovljeno z namenom vzpostavljanja okolja, ki bo Slovenijo in Evropo preoblikovalo v globalno blockchain destinacijo.

Share facebook
OSTALI ČLANKI