Sodobnejša rolo senčila – kakšno tehnologijo uporabljajo danes?


Notranja senčila za okna so različni tipi senčil, ki se uporabljajo v notranjosti hiše ali stanovanja, da se zagotovi prijeten ambient in zaščita pred radovednimi pogledi. Med najpogostejšimi vrstami senčil so rolo senčila, notranje žaluzije, lamelne zavese in plise zavese, ki so na voljo v različnih materialih, barvah in izvedbah. S temi notranjimi senčili je možno preprosto uravnavati količino svetlobe in senčenja v prostoru ter ustvariti razpoloženje, ki ga želimo doseči. Poleg tega, da notranja senčila zagotavljajo udobje in estetskost, pa tudi zagotavljajo veliko mero zasebnosti, saj preprečujejo, da bi zunanjost videla v notranjost.

Odlična izbira za ustvarjanje harmoničnega in privlačnega bivalnega prostora

Če ste se naveličali zaves in iščete nekaj novega, so različne vrste notranjih senčil popolna rešitev. Na voljo so številne možnosti: notranje žaluzije po meri, zatemnitvena rolo senčila, plise senčila in plise zavese. Vse te možnosti so na voljo v različnih barvah in izvedbah, zato boste zagotovo našli nekaj, kar bo ustrezalo vašemu okusu in slogu vašega doma.

Ustrezno zasnovan in harmoničen bivalni prostor lahko pozitivno vpliva na vaše počutje in zadovoljstvo z domom. Notranja senčila Roltek lahko prispevajo k doseganju tega cilja, saj omogočajo ustvarjanje privlačnih oblikovnih poudarkov v prostoru in optimalno upravljanje z osvetlitvijo. Pri izbiri notranjih senčil je priporočljivo, da si vzamete dovolj časa za premislek in posvetovanje, saj strokovna izbira prinaša veliko koristi. Na srečo so pri Rolteku strokovnjaki na tem področju in so vedno pripravljeni zagotoviti odlične nasvete glede izbire primernega notranjega senčila za vaše potrebe in prostor. Oglejte si še njihovo Facebook stran.

Rolo senčila
Dodajte barvo in stil svojemu domu z elegantnimi rolo senčili.

Uporaba rolo senčil v različnih objektih

Zunanje rolo senčilo je primerno za uporabo v različnih objektih, kot so zastekljene poslovne ali stanovanjske stavbe, balkoni (rolo senčila za balkon), terase, lože, vrtne ute, zimske vrtove in nadstreške. Sistem rolo senčila drži tkanino ves čas napeto v vodilih in jo navija, ko se spušča in dviga. Tkanina je navita v kvadratne ali polkrožne kasete, ki se namestijo pod strop, medtem ko se aluminijasta kaseta v velikosti 10 x 10 cm vgradi zunaj okna. Vgradnja se lahko opravi tudi pred izvedbo fasade ali skupaj z vgradnjo oken, kar se imenuje podometna vgradnja, ali pa se izvede na objektu, ki je že dokončan, kar se imenuje nadometna vgradnja. Ročno lahko upravljate dvigovanje in spuščanje senčila ali pa se odločite za upravljanje z elektriko preko daljinskega upravljalnika ali stikala. Pri podometni vgradnji je možno upravljati rolo senčilo le z elektromotorjem.

Rolo senčila za balkon ali zimske vrtove

Zimski vrtovi so odlični za tiste, ki želijo uživati v bujnem zelenju sobnih rastlin tudi v zimskih mesecih. Ti vrtovi delujejo po načelu tople grede, zato je zanje pomembno, da imajo pravilno nadzorovane svetlobne in temperaturne pogoje za rast rastlin ter ustvarjen prijeten bivalni prostor z uporabo rolo senčil, ki ne zavzemajo veliko prostora. Zunanje rolo senčilo se lahko uporabi tudi kot dodatna zaščita nadstreškov, saj se lahko namestijo med stebre in ustvarijo stene, ki zdržijo tudi močan veter, dež, točo in mraz. Balkoni in lože so idealno mesto za preživljanje poletnih dni, vendar nas lahko zmotijo komarji in radovedni sosedje. Rolo senčila za balkon lahko prepreči vdor žuželk in rolo senčila za balkon nam omogočajo, da se lahko skrijemo pred radovednimi pogledi.

Minimalističen in trajnosten dodatek za vaš dom ali poslovni prostor

Rolo senčila so priljubljena izbira senčil zaradi svojih čistih in minimalističnih linij ter enostavne uporabe, kar jih naredi najbolj univerzalne za uporabo v kateremkoli prostoru. Nekatere prednosti uporabe rolo senčil so, da življenje na prostem postane doživetje, saj omogočajo dobro počutje v vsakem vremenu, povezujejo dom z okolico in predstavljajo trajnostno rešitev za senčenje. Rolo senčila so primerna za uporabo v poslovnih objektih in domovih ter jih lahko namestimo na vsako zgradbo. Najbolj pa zasijejo, ko dopolnjujejo sodobno arhitekturo čistih linij z velikimi zastekljenimi površinami. Z uporabo rolo senčil lahko spreminjamo zunanje in notranje prostore v oaze miru, kjer se počutimo domače, svobodno in sproščeno. Zunanje rolo senčilo omogoča, da naredimo svet obsežnejši, obširnejši in povsem naš.

Rolo senčila
Zaščitite svoje prostore pred soncem in ohranite zasebnost s funkcionalnimi rolo senčili.

Kako pravilno vzdrževati zunanje rolo senčilo?

Pred nakupom senčil je dobro preveriti pri proizvajalcu, trgovcu ali osebi, ki bo rolo senčila za balkon ali druga senčila namestila, kako jih najbolje vzdrževati in čistiti. Včasih se z nekoliko večjo investicijo dobi kakovostnejše materiale, ki so antistatični in lažji za čiščenje. Večina senčil je preprosta za čiščenje. Zunanje rolo senčilo lahko obrišete s suho krpo ali z vlažno krpo, če se morate znebiti kakšne večje umazanije. Ni pa priporočljivo uporabljati agresivnih čistil in jedkih snovi, ki bi poškodovali material, ko čistimo rolo senčila za balkon. Na ta način boste dobili rešitev, ki se bo ujemala s vašimi pričakovanji in vam bo služila vrsto let. Vaš dom bo s tem postal bogatejši za nove bivalne prostore in dodatne uporabnosti.

Ppopolna kombinacija funkcionalnosti in estetike za vaš dom

Rolo je tradicionalno notranje senčilo, ki se uporablja za zagotavljanje zasebnosti in za preprečevanje bleščanja v prostoru. Blago, ki se uporablja za izdelavo notranjega roloja, se lahko navija na os ali pa se pospravi v omarico, odvisno od izbranega sistema.
Notranja senčila so na voljo v štirih različnih možnostih upravljanja: ročica, palica, verižica ali motor. Vse možnosti upravljanja so zasnovane tako, da so enostavne, udobne in učinkovite. Ne glede na to, katero možnost upravljanja izberete, boste lahko svoja notranja senčila enostavno upravljali in prilagodili želeni ravni zasebnosti in svetlobe. Poleg tega so notranja senčila skladna z evropskimi normami za varnost otrok, zato so primerna tudi za otroške sobe. Ne skrbite za morebitno nevarnost za vaše otroke, saj smo pri Rolteku poskrbeli za to, da so vsi njihovi izdelki popolnoma varni za vašo družino.

Nekatera notranja senčila lahko enostavno upravljate kar s pritiskom na tipko daljinca. Na ta način lahko preprosto in udobno nadzirate stopnjo senčenja v prostoru, ne da bi se morali premikati iz svojega naslanjača ali postelje. Danes so na voljo notranja senčila s funkcijo motorja, ki omogočajo, da lahko upravljate svoje senčilo z enim samim klikom. Tudi videz običajnega roloja za okno se z motoriziranimi senčili spreminja – od zdaj naprej lahko uživate v udobju doma, saj samo pritisk na gumb omogoči največjo stopnjo udobja in ugodja.

Rolo senčila
Ustvarite bolj intimno in zasebno vzdušje z rolo senčili.

Olajšajte si bivanje in uživajte v udobju ter zaščiti pred svetlobnimi vplivi

Sodobna notranja senčila so oblikovana tako, da olajšajo vaše bivanje in nudijo odlično zaščito pred pogledi ter bleščanjem sončnih žarkov. Preprosto upravljanje in praktičnost sta ključni prednosti današnjih notranjih senčil, ki vam omogočajo, da se v svojem domu počutite udobno in sproščeno. Pravilno izbrana senčila – kot so zatemnitveni roloji, rolo senčila, notranje žaluzije, plise zavese in podobne naprave – vam lahko pomagajo doseči najvišjo raven zasebnosti in zaščite pred motečimi svetlobnimi vplivi.

Lahko se pohvalijo, da so njihova notranja senčila zares varna in primerna tudi za otroške sobe. Njihovi strokovnjaki so sposobni najti ustrezno rešitev za vsako zapleteno situacijo. Sposobni so izdelati notranja senčila po meri, kar pomeni, da so prilagodljivi ter odprti za različne alternative. Njiovi mojstri najdejo celovite rešitve za okna različnih oblik in velikosti, vključno s strešnimi okni ter okni, ki so oblikovana nobičajeno.

Minimalistična in učinkovita izbira za senčenje vaših prostorov

Če iščete minimalističen način senčenja vaših prostorov, ki bo primeren tako za nove kot stare gradnje, so notranji roloji zagotovo učinkovita izbira. Lahko izbirate med različnimi vrstami tkanin, prosojnostjo in barvo, kar pomeni, da boste lahko notranje roloje popolnoma prilagodili svojim potrebam in okusu. Notranji roloji so odlična izbira za senčenje in dekoracijo vseh notranjih prostorov zaradi svoje neskončne izbire tkanin in uporabnosti. Zagotovili vam bodo pridih klasičnih senčil, hkrati pa boste imeli na voljo več različnih vrst notranjih rolojev, ki se razlikujejo po obliki, dimenzijah, materialih in načinu montaže.

Recent Posts