Skiroji za otroke lahko življenje naredijo zabavnejše


skiroji za otroke
Naj vaš otrok svet raziskuje s skirojem.

Kako lahko otroke navdušimo za zdrav način življenja? Kako naj jim gibanje predstavimo kot zabavno dejavnost, ki je dobra za njihovo telo? To je danes, ko veliko otrok vse več časa preživi s telefonom ali tablico v roki (za kar smo, roko na srce, pogosto krivi starši) skorajda misija nemogoče. A če jim najdete zabavno in hkrati rekreativno dejavnost, vam bo morda uspelo. Skiroji za otroke so že ena izmed takih stvari, nad katerimi bi se otroci lahko navdušili. Pa ne govorimo o električnih skirojih, kjer človek ne dela kaj dosti, razen da usmerja skiro. Govorimo o tistih klasičnih skirojih na nožni pogon, ki so bili popularni še pred električnimi skiroji. Z njimi se otroci lahko vozijo v šolo, na prostočasne dejavnosti in še kam, zraven pa na zabaven in preprost način razmigajo svoje telo. Ja, ja, vemo kaj vam zdaj roji po glavi: »Kako naj otroka prepričam, da uporablja običajni skiro, ko pa ima že polovica njegovih razvajenih prijateljev električnega in me zato že nekaj časa gnjavi, naj ga kupim še njemu?« Mi pa imamo za vas preprost odgovor: Potrudite se! Pokažite mu, da je običajen skiro bolj zabaven, predvsem pa bolj varen za uporabo. Kupite skiroje še ostalim družinskim članom in se skupaj odpravite na nedeljsko potepanje po mestu s skirojem. Če boste vi pokazali navdušenje nad skirojem, vas bo otrok posnemal in se še sam navdušil. Verjemite, čez teden dni bo svoj skiro že ponosno razkazoval svojim prijateljem v šoli.

Skiroji za otroke so odličen način za spoznavanje okolice in druženje s prijatelji

Igranje, svoboda, potepanje, veselje, rekreacija. Vse to so besede, ki opisujejo skiro. Skiroji za otroke so kmalu po tem, ko so prišli na trg preplavili otroška igrišča in ulice ter poskrbeli za veselje in smeh otrok. Ne le otroci, tudi odrasli so se na skiroje hitro navadili in jih vse pogosteje uporabljali. Zakaj pa so bili (in so še) skiroji tako priljubljeni? Razlog je preprost – ker si lahko svojo dozo adrenalina privoščite že navsezgodaj zjutraj, ko hitite v službo ali šolo! Ker zanj ne potrebujete iskati parkirnega mesta pred firmo ali plačati parkirnine v garažni hiši! Preprosto ga prislonite ob svojo delovno mizo ali zaklenete v omarico in se odpravite svojim obveznostim naproti.

Skiroji za otroke so med otroki priljubljeni tudi zato, ker lahko z njimi hitreje in lažje raziskujejo okolico. Taka vožnja lahko postane prav razburljiva, saj se mestne ulice tako spremenijo v poligon, sestavljen iz pločnikov, robnikov in klančin. Seveda morate svoje otroke pred tem opozoriti, da ne morejo z veliko hitrostjo drveti po mestu in povzročati nemir, a na kakšnem igrišču ne bodo nikogar motili in tam se lahko zabavajo po mili volji. Na šolskih igriščih in v parkih bodo gotovo kmalu našli prijatelje, s katerimi bodo popoldne na skirojih raziskovali okolico in kmalu boste bili srečni, ker vaš otrok ni več ves čas le na telefonu.

skiroji za otroke
Skiro se lahko otroci naučijo voziti še pred kolesom.

Ste vedeli, da je prvi skiro izumil otrok? Preprosto je vzel staro kotalko, odstranil čevelj in na podplat, kjer so bila kolesa dodal vertikalno leseno palico. Otroška domišljija res ne pozna meja, kajne? Tako se je s povsem enostavnim pripomočkom začel trend vožnje s skirojem, ki traja še danes. Za njegovo popularnost je poskrbela tudi ikona ameriškega letalstva, Amelia Earhart, ki se je s skirojem vozila po letališčih in že davnega leta 1930 izjavila, da v bližnji prihodnosti nihče več ne bo hodil peš. Kako preroško!

S skiroji se lahko odlično razmigate

Ja, prav ste slišali. Če vam ne diši jutranja telovadba in niste navdušeni nad obiskom fitnesa, potem lahko to nadomestite s skirojem. Ob poganjanju skiroja boste namreč razmigali mišice in medenico ter poskrbeli za povečanje moči mišic nog in hrbta. Pa naj zdaj še kdo reče, da skiroji niso uporabni! Ha!

Skiroji za otroke so odličen način, da vaše otroke spravite v akcijo. Zakaj bi jih zjutraj vsako jutro v šolo vozili z avtom in pri tem tvegali, da zamudite v službo, ko pa jim lahko kupite skiro in s tem poskrbite, da bodo že zjutraj naredili nekaj dobrega za svoje zdravje? Seveda jim morate pred tem razložiti vsa pravila za varno sodelovanje v prometu, ali jim pokazati kakšno manj prometno pot. S skiroji bo pot v šolo hitrejša in zabavnejša, po šoli pa bo skiro nepogrešljiv spremljevalec vašega otroka na igrišču ali v parku.

skiroji za otroke
Skiroje lahko vzamete tudi na dopust.

Skiro je odlično prevozno sredstvo tudi na potovanjih

Če radi dopust preživljate aktivno, potem je skiro skoraj obvezna oprema za na pot. Za razliko od koles, ki zavzamejo kar precej prostora so skiroji za otroke in odrasle manjši in jih lahko zložite tudi v prtljažnik. Z njimi boste na zabaven in zdrav način premagovali vse razdalje. Skiroji za otroke in odrasle so odlično prevozno sredstvo za raziskovanje večjih in manjših mest ali za hiter skok na plažo. Ker so majhni, boste z njimi lahko prišli kamorkoli, celo po ozkih mestnih ulicah boste lahko svobodno vijugali in se ustavili v kakšni trgovinici. Zakaj ne bi letošnjega dopusta preživeli malo drugače in se po mestnih ulicah in promenadah zapeljali s skiroji?

Prednost skirojev je v tem, da jih imate lahko ves čas ob sebi – ko sedite na terasi prijetnega lokala, ko greste v trgovino ali na plažo, ko se sprehajate po mestu … Tako vas ne rabi skrbeti, da bi vam ga kdo ukradel, saj ga boste imeli ves čas na očeh.

Skiroji za otroke in odrasle slovenske kvalitete

Rolljet skiroji za otroke so plod nekajletnega razvijanja in kreative. So edini skiroji na katere lahko pritrdite tudi torbo, kar je še en razlog več, zakaj bi otroku morali kupiti skiro. Šolske torbe so namreč (pre)težke, zaradi česar trpi otrokova hrbtenica. Z Rolljet skiroji za otroke boste ubili dve muhi na en mah, kot radi rečemo – poskrbeli boste, da se bo otrok redno gibal, hkrati pa boste njegovo hrbtenico razbremenili težkih bremen. Če ste zdaj pomislili, da bo vožnja s torbo na skiroju nevarna, naj vam takoj odženemo te skrbi. Vsi Rolljet skiroji za otroke (in odrasle) so namreč opremljeni s tremi kolesi, zato je vožnja varnejša in stabilnejša. Imajo tudi občutljivi krmilni mehanizem, ki mogoča boljši nadzor skiroja in večjo natančnost pri vožnji. Vsakemu skiroju so dodani tudi odsevniki, kar še poveča varnost pri vožnji s skirojem. Da bo otrok res z veseljem uporablja svoj skiro mu omogočite, da si sam izbere barvo skiroja. Lahko pa ga presenetite in mu skiro podarite za rojstni dan – takšnega darila se bo gotovo razveselil.

skiroji za otroke
Na skiroju bodo otroci kvalitetno preživeli svoj prosti čas.

Skiroji za otroke zagotovo ne bodo nikoli šli iz mode. Ker so bolj stabilni, jih lahko otroci uporabljajo še preden se naučijo voziti kolo. Z njihovo pomočjo bodo samostojno spoznavali vse kotičke domačega mesta, spoznavali nove prijatelje in kar je morda najpomembnejše, aktivno preživljali prosti čas. Z njimi se bodo zjutraj odpeljali v šolo, popoldne pa na igrišču ali v parku preizkušali svoje sposobnosti in spretnosti. Kupite jim zaščitno čelado in ščitnike in tako boste lahko brez skrbi, da bi se jim kaj hudega zgodilo. Kupite skiroje vsem družinskim članom in si tako zagotovite zabavne in nepozabne skupne trenutke z družino. Skiroje vzemite tudi na dopust in se zapeljite po ulicah neznanega mesta. Uporabite domišljijo in otrokom vožnjo s skirojem predstavite na zabaven način. Morda lahko na domačem dvorišču naredite manjši poligon po katerem se boste lahko vozili s skiroji in preizkušali meje mogočega. S tem se bo otrok učil varnosti in spoznaval, kaj pomeni biti previden. Naj se zabavne pustolovščine z Rollerjet skiroji začnejo že danes!

Recent Posts