Inovativno pohištvo za male prostore


pohištvo za male prostore

Mali prostori so pravi izziv za opremljanje, saj je potrebno na omejeno površino čim bolj učinkovito umestiti vse, kar posamezen prostor glede na namembnost potrebuje. To pa ne pomeni nujno zmanjšane kvalitete bivanja, le rešitve morajo biti premišljene in domiselne, zato je izbrano pohištvo za male prostore velikokrat multifunkcijsko, namenjeno vsaj dvema ali več načinom uporabe. Tako se lahko prostorna omara zvečer hitro spremeni v udobno posteljo, ki jo zjutraj znova skrijete v omaro in pridobite dodaten prostor za vse druge aktivnosti. Omislite si lahko posteljo, ki pod sabo skriva množico predalov za shranjevanje, seveda pa obstaja še veliko drugega inovativnega pohištva, s katerim lahko z nekaj domišljije funkcionalno opremite male prostore.

Pohištveni elementi z vgrajenimi tehnološkimi napravami

Pametno tehnološko pohištvo se vse bolj seli v naše domove, še posebej priročno pa je v malih prostorih, saj zavzame veliko manj prostora, kot če kupujete vsak kos posebej in razmišljate, kam bi ga postavili. Tako lahko izberete postelje, mize ali celo svetilke z vgrajenimi wifi zvočniki za poslušanje glasbe, s katerimi se enostavno povežete prek pametnega telefona ali druge pametne naprave. Ob tem je navadno poskrbljeno tudi za prefinjen videz pohištvenih kosov, zaradi česar vgrajeni elementi sploh niso vidni in ne kazijo sloga celotnega prostora.

Svetilka, ki je hkrati tudi knjižna polica

Pohištvo za male prostore je prvenstveno zasnovano z namenom prihranka prostora, navadno pa ima tudi zanimiv dizajn in kot izstopajoč kos lahko nadgradi videz in stil celotnega prostora. Tak primer je združitev bralne luči v obliki klasične svetilke in knjižnih polic, nameščenih na stojalo svetilke. Tako so knjige zmeraj organizirane na policah, te pa hkrati podpirajo tudi talno svetilko. Ob tem je s svetilko mogoče povezati še USB kabel za polnjenje mobilnih telefonov.

Večnamenski kuhinjski otok

V malih prostorih je opremljanje kuhinje eden težjih izzivov, zato si lahko namesto kuhinjskih omaric omislite večnamenski kuhinjski otok, ki v sebi skriva še več delovnih površin. Na njem lahko pripravljate hrano, ga uporabite kot jedilno mizo, ima pa še možnost izvleka dodatne plošče, ki otok spremeni v prostorno delovno površino, likalno desko ali večjo jedilno mizo za več oseb. Pohištvo za male prostore pogosto preseneča z možnostmi, s katerimi lahko močno olajša bivanje, ga naredi prijetnega in udobnega.

To so le nekatere pametne ideje in rešitve, ki jih lahko uporabite v malih prostorih. Seveda je zagotovo vsem najbolj poznan kavč, ki se v času počitka z lahkoto spremeni v posteljo in nato nazaj, še drugo inovativno pohištvo za male prostore pa so stoli, ki se ob neuporabi zložijo in obesijo na steno, sedeži ali tabureji z vgrajenimi policami in drugimi odlagalnimi površinami, police, ki so hkrati tudi obešalniki in še mnogo drugih idej, ki naredijo bivanje v malih prostorih zabavno in prav nič utesnjujoče. Vse bolj se razvija tudi tehnološko pohištvo, ki napoveduje večjo avtomatizacijo bivalnih prostorov. Vsi ti pohištveni elementi v interier vnesejo interaktivnost, s čimer tudi mali prostori postanejo privlačni. Pri tem je pomembno, da prostor predhodno analizirate – opremo in pohištvo za male prostore načrtujete vnaprej in skrbno izkoristite vsak centimeter prostora, ki ga imate na voljo.

Recent Posts