NAZAJ NA PRVO STRAN
NAZAJ NA PRVO STRAN

Vabljeni na Blockchain dan!

Na sejmu bomo posebno pozornost namenili digitalni sili, ki vse bolj preobraža obstoječe družbene tokove. Tehnologija blockchain bo osrednjo vlogo programa zavzela v petek, 20. oktobra, in sicer najprej v okviru dopoldanskih predavanj, ki bodo v popoldanskem času utrla pot strokovnemu srečanju EU Blockchain Meetup, s pričetkom ob 14. uri!

 

 

Industrija 4.0 je pred vrati, s seboj pa prinaša disruptivne inovacije, kot je tehnologija blockchain. Slednja se uvršča med najpomembnejša tehnološka dognanja zadnjih let, saj ima moč spreminjanja javnega in zasebnega sektorja ter gospodarstva nasploh. Še preden pa bomo lahko dodobra izkoristili njen potencial, se bo v Sloveniji in drugod potrebno soočiti s številnimi izzivi, kot so npr. obdavčitve in pranje denarja.

V preteklih letih je Slovenija sprejela številne ukrepe, s katerimi je izgradila okolje za vzpostavitev in razvoj tehnologije blockchain. Uspešno medvladno sodelovanje tako krepi Blockchain Think Tank Slovenia, odprt prostor, ki posameznikom, organizacijam ter državnim in zasebnim subjektom omogoča sodelovanje in izmenjavo informacij. Think Tank je eden izmed treh stebrov blockchain okolja v Sloveniji in je odgovoren za izmenjavo in prenos informacij med vsemi ključnimi deležniki (vlado, raziskovalnim in inovacijskim sektorjem, podjetji in neprofitnimi organizacijami). Prostor, ki  deluje znotraj Slovenske digitalne koalicije, koordinira Ministrstvo za javno upravo. Drugi steber pa predstavljajo aktivnosti Republike Slovenije, vezane na politiko in zakonodajo, medtem ko tretjega Noordung Blockchain Hub, ki je v Sloveniji pristojen za poslovni aspekt okolja in razvoja tehnologije blockchain.

Slovenija je aktivno vlogo pri uvajanju rešitev, ki jih ponuja tehnologija veriženja blokov, prevzela tudi na evropski ravni v sodelovanju z Evropsko komisijo in njenimi najbolj naprednimi članicami. V spodbudo nadaljnjemu dialogu in sodelovanju se bo zato na sejmu Feel the Future odvil EU meetup na temo blockchain tehnologije, kjer boste lahko prisluhnili predstavnikom podjetij, podpornega okolja in vlad držav članic, ki si želijo spremeniti mnenje, pristop in navsezadnje regulacijo.

Udeležba na srečanju je brezplačna, registracije pa so možne vse do 18. oktobra. Prijavite se na naslednji povezavi: https://noordunghub.eu/en/eu-blockchain-meetup/

 

Podroben urnik dogodka:

 

PETEK, 20. oktober

 

Modra dvorana

 

10.00-17.00               Blockchain tehnologija:

10.00-11.30    Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropisooblikovanje prihodnosti, Ministrstvo za javno upravo

11.30-13.00    Z blockchainom v Industrijo 4.0, Ministrstvo za javno upravo

14.00-17.00    EU Blockchain Meetup

Vlada RS, Kabinet predsednika Vlade RS, Ministrstvo za javno upravo,  Blockchain Think Tank,  Digitalna koalicija, Noordung Blockchain Hub, Celjski sejem v sodelovanju z: Evropsko komisijo, Veliko Britanijo in Luksemburgom ter partnerskimi organizacijami.

13.30-14.00   Registracija

14.00-14.30   Uvodni nagovori

 14.30-15.10   Gradimo ekosistem blockchain tehnologij

15.10-15.25     Vzhajajoče zvezde (predstavitve iz publike)

15.25-15.30    Zaključki meetupa

15.30-17.00    Mreženje

 

Celoten program sejma si preberite tukaj.

Share facebook
OSTALI ČLANKI